Wie ben ik?

IMG_8212Mijn naam is Monique Bos. Al vele jaren ben ik met voeding bezig. Vanaf het moment dat ik (meer dan 10 jaar geleden) een burn-out kreeg, ben ik me daar meer in gaan verdiepen. Met name orthomoleculaire voeding. Ik ben gezonder gaan eten en voelde hoe dat me meer energie en kracht gaf.

Dit gezonde patroon heb ik grotendeels vast gehouden, maar af en toe verviel ik in ongezonde gewoontes. Hier werd ik dan gelijk voor gestraft door vermoeidheid, gewrichtsklachten, overgewicht en ga zo maar door.

Wat mij nog steeds fascineert is waarom ik (en velen met mij) heel goed weet wat gezonde voeding is, maar toch blijven zwichten voor ongezonde voeding als junkfood, suiker etc. Natuurlijk is de hedendaagse voeding er ook op gemaakt opdat wij onszelf overeten, maar daarnaast is het vaak ook gekoppeld aan thema’s in onszelf en/of is er een hormonale of “darmtechnische” reden waarom we te veel eten.

Om tot een gezond voedingspatroon te komen is het belangrijk om bovenstaande zaken ook goed te bekijken. Ik kijk graag met je mee. Tijdens de intake kijk ik samen met jou welke weg we in gaan slaan. Soms is een darmtherapie de beste ingang, soms starten we vanuit de werking van je hormonen en een andere keer gebruik ik Metabolic Balance als ingang.

 Moederschap

Toen ik zelf moeder werd , kostte het me enorm veel moeite om weer terug in vorm te komen. Van alles geprobeerd, maar ik bleef moe en kwakkelend en bleef (ook na de bevalling) gewoon aankomen. Uiteindelijk, na meer dan een jaar kwakkelen heeft Metabolic Balance voor mij de uitkomst geboden. Ik viel af en ging me al heel snel weer gezond en fit voelen.

Werkervaring en opleiding

Jarenlange ervaring als coach in combinatie met mijn eigen ervaringen rondom het moederschap maakte het voor mij logisch dat ik in mijn werk een omslagpunt vond: het begeleiden van cliënten naar een gezond voedingspatroon.

Mijn passie ligt met name rondom zwangerschap en het moederschap. Omdat ik weet welke enorme invloed gezonde voeding kan hebben bij een zwangerschapswens, tijdens het ontzwangeren, maar met name ook voor het ongeboren kindje.

Ik ben opgeleid in onderstaande werkvormen. Deze pas ik waar nodig toe:

 •  Trainer Hormoonfactor
 • Lichaamsgericht coachen
 • Orthomoleculaire voedingsadviezen
 • Massage
 • Dans en bewegingsexpressie
 • Systemisch werken (familie opstellingen)
 • Metabolic Balance ®
 • Werken met de Biotensor
 • Oerslank coach
 • Masterclass “Endorfine herstel plan” via Exendo
 • Masterclass bijnieruitputting via Exendo
 • Orthomoleculaire voeding voor kinderen
 • Werken met de Bravermantest
 • Detoxificatie van het lichaam
 • BrainQ therapeut (level 1)
 • Darmtherapeut (jaaropleiding darmtherapeut van Ortholinea, eerste lichting)

De kern van bovenstaande opleidingen en methoden is dat ik in de wijsheid van het lichaam geloof. Waar onze geest ons soms danig voor de gek kan houden en “zijn eigen agenda” heeft, reageert ons lichaam vooral vanuit wijsheid. Aan ons de taak om hier zo goed mogelijk naar te luisteren, wat niet altijd makkelijk is.  Bij alle bovenstaande werkvormen wordt het lichaam als “ingang” gebruikt. En dit is wat bovenstaande werkvormen voor mij met elkaar verbind.

Daarnaast volg ik, waar mogelijk, allerlei lezingen met name over de werking van de vrouwelijke hormonen. Dit omdat dit me fascineert, maar natuurlijk ook omdat de informatie die ik hier krijg me kan helpen bij het begeleiden van mijn cliënten.

Missie

Mijn missie is om mensen bewust te maken van de kracht van gezonde voeding en ze te begeleiden in het veranderen van hun voedingspatroon. Met name ligt mijn focus bij vrouwen rondom de zwangerschap, omdat dáár het leven start: De geboorte van het kind, maar net zo belangrijk (bij een eerste kindje): de geboorte van een moeder.

button-2

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes