Hummus, heel makkelijk zelf te maken

foto 2-1foto 2-1foto 2-1foto 2-1HummusIngrediënten:

  • 1 blik kikkererwten
  • 1 grote eetlepel sesampasta
  • 1 flinke scheut walnootolie
  • 1 teentje knoflook
  • zout naar behoefte
  • peper naar behoefte
  • paprikapoeder naar behoefte

Spoel de kikkererwten eerst goed af met water en meng ze dan in een kom met de sesampasta, de walnootolie en de overige kruiden. Mix het geheel fijn met een staafmixer en klaar is de hummus.

Ter afwisseling kan je ook verse koriander en limoen toevoegen. Ook een erg fijne combinatie!

Lekker op roggebrood, rijstwafels, crackers, maar ook bijvoorbeeld op plakjes komkommer. Hummus is prima wat langer te bewaren als je deze afdekt met een laagje olie. De walnotenolie kan ook vervangen worden door olijfolie. Maar ik merk zelf dat ik walnoot lekkerder vind omdat die wat zachter is. Daarnaast bevat walnootolie omega 3, wat weer erg gezond is.

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes