Recept: Nasi zonder rijst. Heel gezond en super lekker!

Omdat het binnen krijgen van voldoende groenten toch wel essentieel is, kook ik bijna altijd gerechten zonder granen/pasta’s /aardappels etc. Voordeel: het is lichter verteerbaar en we krijgen de nodige vitaminen en mineralen binnen. Onderstaande idee kwam ik laatst op internet tegen en natuurlijk kon ik het niet laten om het uit te proberen.

Ingredienten:IMG_8393

  • bloemkool
  • ui
  • knoflook
  • prei
  • champignon
  • wortel
  • biologische kipfilet
  • kruiden (ketoembar, djahé, djintan, zout, peper)
  • sambal
  • kikkoman

Bovenstaande recept is verrassend boven verwachting lekker! Ik heb niet de hoeveelheid per ingrediënt aangegeven, dat is voor iedereen persoonlijk. En natuurlijk kan je er ook extra kruiden en groenten aan toevoegen. Of de kipfilet vervangen door eieren. Maar het gaat me met name om de “rijstvervanger”.  Wat een superidee (helaas niet van mijzelf).

Maal de bloemkoolroosjes fijn in een keukenmachine. Doe in een pan wat kokosolie, bak hierin de kipfilet met een gesnipperde ui en knoflook totdat de kip gaar is.

Snij de wortel in stukjes en voeg deze toe, voeg ook de gesneden prei en champignon en de fijngemalen bloemkool toe. Voeg hieraan de kruiden toe en roerbak dit een paar minuten. Aan het einde (eventueel) een scheutje kikkoman en wat sambal erdoor en je hebt een erg lekkere nasi.

Eventueel kan je het nog garneren met een eitje, wat kokos en/of augurkjes.

Ook zou je er nog een “satésausje” bij kunnen maken van notenpasta met water, knoflook, sambal, kikkoman etc.

Eetsmakelijk!

One Response to Recept: Nasi zonder rijst. Heel gezond en super lekker!

  1. Sandra June 17, 2015 at 7:02 am #

    Dat klinkt erg lekker Monique! Toch nog een vraagje… de bloemkoolroosjes, heb je die voorgekookt of zijn ze rauw als je ze fijn maalt in de keukenmachine?

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes