Metabolic Balance – De eerste en tweede fase

Metabolic BalanceMetabolic Balance

Metabolic Balance is één van de producten die ik aanbied binnen mijn praktijk. Als ik cliënten krijg die willen afvallen, dan ligt hier echt mijn voorkeur. Simpelweg omdat het werkt én een perfecte basis is voor een gezonde levensstijl.

Je hoeft geen ingewikkelde of dure voedingsmiddelen of supplementen aan te schaffen, Metabolic Balance biedt structuur en helpt je heel snel naar een goede gezondheid in een gezond lijf en het allerbelangrijkst: het werkt op de lange termijn! (Uit onderzoeken blijft dat Metabolic Balance als hoogst genoteerd staat als het gaat om blijvend gewichtsverlies. In deze link meer info. Mijns inziens is dat omdat Metabolic Balance geen dieet is, maar een voedingsplan dat je helpt blijvend je eetpatroon te wijzigen.

Daarnaast heb je altijd een vastomlijnd  op maat gemaakt voedingsplan om naar terug te grijpen als het, om wat voor reden dan ook,  wel even mis mocht gaan. Op deze pagina zie je globaal wat Metabolic Balance inhoudt, maar de aankomende tijd zal ik nog wat aanvullende informatie geven. Te beginnen met de verschillende fasen waaruit het voedingsprogramma bestaat:

Metabolic Balance bestaat uit 4 fasen. De eerste 2 zal ik hier kort bespreken.

De eerste fase:

Gedurende de eerste fase van Metabolic Balance eet je gedurende 2 dagen heel licht. Bij voorkeur alleen fruit of groenten. Dit om er voor te zorgen dat je het voedingsplan begint met een leeg darmkanaal en dus een schone basis. Dat voorkomt onwelkome hongeraanvallen in een later stadium. Daarnaast helpt dit je gedurende de rest van het programma sneller vet te verbranden. Daar doen we het voor toch? 😉

En afhankelijk van hoe je voedingspatroon er hiervoor uit zag, is het ook aan te raden om gedurende deze 2 dagen een middel te gebruiken dat het reinigingsproces ondersteunt. We kunnen samen kijken wat voor jou het beste werkt. Denk dan aan gember, groene poeder, twistle etc..

De tweede fase:

Na deze 2 dagen begin je met de tweede fase.  Deze fase helpt je om je stofwisseling weer in balans te brengen met behulp van de voor jou geschikte voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen zijn uitgekozen op basis van een anamnese en 35 verschillende bloedwaarden.

Op basis van deze bloedwaarden word gekeken welke voedingsmiddelen jouw insuline waarden zo laag mogelijk houden. Dit is gunstig voor het (gebrek aan) hongergevoel en zorgt ervoor dat je stofwisseling geoptimaliseerd word en dat je sneller vet verbrand.

Het is belangrijk dat je de aangegeven portie-grootte aanhoudt.

In deze fase eet je gezonde voedende voeding die ervoor zorgt dat je tekorten weer worden aangevuld. Daarnaast eet je afgepaste hoeveelheden en op elkaar afgestemde combinaties. Dit zorgt ervoor dat je lichaam op een organische en rustige manier gaat ontgiften. Dit merk je al heel snel doordat je meer energie gaat krijgen. Daarnaast laat je de nodige kilo’s los. Ook verdwijnt je hongergevoel, waardoor je echt niet meer nodig hebt dan de aangegeven hoeveelheden.

Deze fase duurt minimaal 2 weken en stopt als je je gezonde gewicht hebt bereikt.

Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de eerste 16 dagen wat rust en tijd voor jezelf kan nemen, dat je niet teveel sociale events (etentjes, borrels) hebt en hierdoor niet in onnodige verleiding komt. Daarnaast laat je vaak in de eerste weken veel gewicht los. Dit kan ook zorgen voor de nodige emotionele schommelingen. Ook  kan je last krijgen van lichte ontgiftingsverschijnselen. Deze verminder je door goed te drinken.

Probeer deze periode te zien als een periode van bezinning en zorg voor jezelf. Je hoofd en lichaam worden helderder, waardoor je meer gaat voelen en helderder gaat denken. Soms worden er ineens dingen duidelijk, waar je al langer op aan het broeden was. Laat je lekker masseren, ga een dagje naar de sauna… Hoe meer rust en ruimte je jezelf gunt, des te meer je kan gaan loslaten.

Contact:

De volgende keer vertel ik wat meer over fase 3 en 4. Wil je nog wat meer informatie, dan mag je altijd contact met me opnemen. Je mag langskomen op mijn praktijk in Utrecht voor een vrijblijvend (en gratis) informatiegesprek of ik kan je ook meer vertellen via skype of telefoon.

 

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes