De wisseldouche! Beter dan koffie…

shower-1502736_1280Afgelopen dagen heb ik een wisseldouche genomen. Wat was dat heerlijk! Met name het gevoel achteraf dan! Ik voel me fitter en meer verkwikt dan anders. Ik doe het bij vlagen. Vaak heb ik simpelweg de moed niet om de koude kraan open te zetten. En nu heb ik de moed nog steeds niet, maar ik doe het gewoon en forceer mezelf onder de koude straal te blijven staan. Na de eerste schrik is t eigenlijk best heel lekker.

Borstel eerst je huid droog af met een goede badborstel.

Ga een paar minuten zo warm mogelijk douchen en zet vervolgens de koude kraan goed open (temperatuur onder de 20 graden is goed), douche een paar minuutjes met koud en ga weer terug naar heet en vervolgens weer naar koud! Droog je vervolgens af met een ruwe handdoek en je kunt de dag weer aan!

Hier een aantal voordelen:

– Je voert toxinen af. Dit ontlast de lever en de nieren.

– Je huid wordt er stevig van

– Het verbeterd je bloedsomloop, waaronder die van de huid. Deze kan elastischer aanvoelen, krijgt een gezondere kleur en daarnaast maak je de kans op spataderen kleiner.

– Als je de koude straal een tijdje op je buik richt, dan zou het ook je spijsvertering verbeteren!

– En dat allemaal “gratis”, want douchen doen we toch! (toch?)

– En het geeft gewoon een lekker fris gevoel in de ochtend. Ik heb mijn dagelijkse koffie niet meer nodig om wakker te worden..

 

* Niet altijd goed voor mensen met bloeddruk of hartklachten. Als je deze hebt, overleg even met je therapeut of huisarts.

 

 

No comments yet.

Leave a Reply

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes